Amfiteatr na Służewcu

Amfiteatr na Służewcu

Amfiteatr Brain Embassy mieści się przy ulicy Konstruktorskiej 11 w Warszawie na terenie należącym do budynku Adgar BIT. Scena plenerowa stanowi odpowiedź na potrzeby zatrudnionych w pobliskim biurowcu pracowników oraz mieszkańców tej części stolicy. Potrzebowali oni ogólnodostępnego miejsca przeznaczonego zarówno do spotkań prywatnych, jak i większych wydarzeń publicznych. Z tymi wymaganiami zmierzyła się pracownia mode:lina™ w składzie: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Anna Kazecka-Włodarczyk i Magdalena Strąg. Architekci stworzyli inspirującą, otwartą przestrzeń spotkań wśród natury. Amfiteatr Brain Emabssy to kolejny projekt zespołu zrealizowany na tym terenie. Grupa mode:lina™ zaprojektowała już wcześniej wnętrza biur Brain Embassy i BE Yourself, które znajdują się w budynku Adgar BIT.

Zamysłem projektu było połączenie klasycznego wyglądu amfiteatru, którego kształt został wpisany w okrąg, z surowym wykończeniem żelbetonowych ścian. Na audytorium składa się scena o powierzchni 40 mkw., okalające ją okno sceniczne, miejsca dla osób niepełnosprawnych, a także 140 miejsc siedzących wykończonych drewnem łagodzącym surowy charakter obiektu. Całość znajduje się pod pochyłym, szklano-betonowym dachem, który chroni odwiedzających przed nieprzychylnymi warunkami pogodowymi i jednocześnie nie blokuje dostępu naturalnego światła. Amfiteatr otoczony jest betonowym okręgiem, z jednej strony pochylonym ku ziemi i okalającym zielone wzgórze, a z drugiej wznoszącym się wraz z dachem nad audytorium. Dodatkowymi atutami Amfiteatru Brain Embassy są wszelkie udogodnienia pozwalające na profesjonalne organizowanie wystąpień publicznych. Obiekt jest wyposażony w najnowsze okablowanie AV oraz oświetlenie strefowe, ma także dostęp do WiFi.

Zmianie uległo także otoczenie Amfiteatru Brain Embassy. Wokół obiektu stworzono drewniane chodniki, które w doskonały sposób łączą chłodną aranżację sceny plenerowej z łagodnym otoczeniem przyrody. Wolne przestrzenie zamieniono na miejsca rekreacyjne z drewnianymi ławkami i leżakami oraz na place z huśtawkami i trampolinami dla dzieci. Wszystkie te udogodnienia znajdują się w sąsiedztwie natury, co odpowiada na potrzeby mieszkańców i pracowników tego mocno zurbanizowanego terenu.

Wyjątkowy projekt pracowni mode:lina™ sprostał wysokim wymaganiom lokalnych pracowników oraz mieszkańców, dostarczając im otwartą i dopracowaną pod względem estetycznym i technicznym przestrzeń do spotkań, wystąpień i relaksu.

Amfiteatr na SłużewcuAmfiteatr na SłużewcuAmfiteatr na SłużewcuAmfiteatr na SłużewcuAmfiteatr na SłużewcuAmfiteatr na SłużewcuAmfiteatr na SłużewcuAmfiteatr na SłużewcuAmfiteatr na SłużewcuAmfiteatr na SłużewcuAmfiteatr na Służewcu

Brookfield Partners sp. z o. o.
Browary Warszawskie, ul. Grzybowska 60
00-844 Warszawa

Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie,
XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000360740.
NIP: 1132807119